Secretul unui ten tanar – masajul facial

Secretul unui ten tanar - masajul facial

Despre masajul facial si secretele sale

A reprezentat o adevarata moda pe vremea bunicilor si mamelor. Apoi a fost destul de neglijat, o data cu boom-ul tehnologiei ce a patruns in cabinetele de estetica. Acum, cand am redevenit interesate de metodele cat mai naturale de recapatare a frumusetii, masajul facial a intrat din nou in atentia amatoarelor de infrumusetare. Este adevarat insa ca aparatele ultraperformante concureaza cu brio cu procedurile traditionale.

   Exista mai multe tipuri de masaj facial, in functie de efectul vizat. Intr-o forma sau alta,orice esteticiana apeleaza la tehnicile de masaj atunci cand face un tratament cosmetic, pentru a ajuta patrunderea ingredientilor activi cat mai adanc in derm. Insa efectele vizibile, puternice, antiaging, antirid si de lifting, remodelarea unei zone, ori eliminarea edemelor de sub ochi apar doar in anumite conditii, cand masajul se practica regulat, de 2 ori pe saptamana, are o durata de aproximativ 20 de minute si bineinteles, este potentat de diversele serumuri si concentrate adecvate problemelor tenului respectiv. 

   Masajul facial reprezinta si una dintre metodele naturale de detensionare a muschilor fetei, dar si a intregului organism, cu atat mai mult cu cat este completat si de masarea zonei cervicale, a muschilor cefei, regiunii paravertebrale, partii superioare a omoplatilor si umerilor. Astfel, se elibereaza o mare parte din stresul acumulat de corpul nostru, intrucat la nivelul fetei, gatului, decolteului, cefei se afla multe zone reflexogene, extrem de bine inervate si vascularizate. Stimularea punctelor reflexogene are un efect rapid, iar fata isi recapata vitalitatea si luminozitatea, expresiile neplacute se sterg, tenul isi imbunatateste tonusul, dar si calitatea texturii.

   In plus, faciliteaza eliminarea pielii moarte, sustinand regenerarea. Masajul facial poate tine timpul pe loc, luptand cu efectele gravitatiei si imbatranirii, contracarand expresiile intiparite pe figuri, mai ales incruntarea, si ameliorand aspectul general al pielii, prin stimularea circulatiei. Cearcanele sunt contracarate, precum si staza de sub ochi, aici fiind o zona mai putin drenata.

   Endermologia este o alternativa la masajul facial traditional

   Endermolift, o metoda care se afla sub amprenta LPG Cellu M6, stimuleaza fibroblastele pentru activarea colagenului si a elastinei. Dupa varsta de 25 ani, celulele tinere (fibroblaste) isi reduc productia de colagen si apar semnele imbatranirii, ridurile, ovalul fetei se pierde si tenul are un aspect tern. Tratamentele prin endermologie confera o intensa stimulare celulara, iar rezultatele sunt vizibile pe o durata lunga de timp. Actiunea mecanica unica a rolelor, realizata la suprafata pielii, induce un raspuns biochimic din partea tesuturilor. Mecanotransductia este un proces non invaziv care combate procesul de imbatranire a pielii, localizeaza depozitele de grasime, reactiveaza productia de elastina, colagen si stimuleaza activitatea adipocitelor (lipoliza celulelor de grasime).

   Masajul endermologic facial este un tip de masaj care foloseste principiul ciupiturilor "a la Jacques", aceasta insemnand ca se realizeaza pe pielea uscata, fara a folosi crema. Ca efecte principale, masajul endermologic facial stimuleaza microcirculatia sangelui, favorizand oxigenarea, dar si drenarea toxinelor.

In plus, este eficient in liftingul pielii fara tonus, mai ales in zonele inferioare ale fetei. Prin stimularea secretiei de colagen si elastina, genereaza un efect de lifting si volum. O alta aplicatie o reprezinta programul antirid. Acesta poate atenua ridurile pana la disparitie, efectul depinzand, evident, de varsta si de problemele existente. Intrucat masajul endermologic poate actiona si asupra adipocitelor, este una dintre metodele de electie folosite pentru refacerea conturului fetei, fiind eficient in zona barbiei, gusei duble. 

   In anumite cazuri, masajul endermologic facial poate fi completat de biostimulare faciala, pentru potentarea efectului de lifting si un contur mai ferm al chipului. Se recomanda 2 cure pe an, a cate 10 sedinte (3 sedinte pe saptamana).

 

Informatii oferite de Gioconda - Aesthetic & Medical SPA

Distribuie și prietenilor
Share