Machiaj cu fard de obraz sau fara?

Machiaj cu fard de obraz sau fara?

Machiaj cu fard de obraz sau fara?

Un machiaj reusit nu inseamna neaparat un machiaj cat mai colorat sau exagerat, ba chiar dimpotriva.
De multe ori cel mai dificil de realizat este un machiaj natural care sa “descopere” frumusetea celei care il poarta.
Astazi, texturile fardurilor sunt atat de lejere incat se pot aplica chiar si 10-15 produse fara a incarca deloc tenul. Unul dintre produsele care aduc un plus de prospetime si care are in plus rolul de a corecta fizionomia este fardul de obraz.
Fardul de obraz trebuie ales in functie de mai multe criterii : de culoarea rujului, a tenului, a machiajului in ansamblu. Chiar daca aceste reguli pot fi incalcate atunci cand realizam un machiaj de podium trebuie sa tinem cont de tipul de piele pentru ca aici intervine intrebarea : folosim blush crema sau blush sub forma de fard?
Daca alegeti varianta fardului de obraz sub forma de crema acesta se aplica imediat dupa aplicarea unui primer si a fondului de ten. Este indicat sa fie cat mai bine intins si uniformizat pentru a crea iluzia de transparenta .
Numai dupa aplicarea tuturor produselor cu textura cremoasa se poate fixa cu pudra.
Recomandat este sa folosim blush-ul crema mai ales in cazul tenurilor ridate, imbatranite sau cu cicatrici in zona pometilor pentru a nu accentua prin folosirea blush-ului pudra si mai mult zonele cu defecte
In cazul fardului de obraz sub forma de pudra trebuie evitata aplicarea unui strat gros.Mai bine aplicati in mod treptat produsul pentru obtinerea intensitatii dorite.Daca veti aplica prea mult produs de la inceput cu siguranta va va fi foarte greu sa estompati ulterior.
Ca regula de baza : orice produs folosit in machiaj este necesar sa fie aplicat in cantitati mici pana la obtinerea efectului si intensitatii dorite. Este mult mai simplu sa adaugati decat sa corectati. Daca ai fata rotunda fardul trebuie aplicat pe linia de sub pometi urcand usor pana la tample.
Daca ai fata lunga, fruntea inalta, pometii alungiti si barbia bine conturata indica o fata alungita. In cazul acestui tip de fata aplica fardul in miscari circulare spre tample intr-o linie dreapta.
Daca ai fata patrata cel mai bine este sa iti aplici fardul de obraz de la lobul urechii spre pometi, urmand linia inferioara a pometilor. Astfel, obrazul patrat va fi impartit in doua parti si va parea ca ai pometii mai accentuati iar chipul tau va aparea mai luminos.
Pentru a obtine efectul de intinerire alegeti un fard roz-brun sau piersica, somon.
Alegerea fardurilor mai depinde si de momentul in care for fi utilizate. Seara se vor folosi farduri cu textura mai bogata sau care au in componenta particule stralucitoare , in timp ce ziua se recomanda urilizarea fardurilor mai delicate.

Laura BUŢURCĂ - Makeup artist

Distribuie și prietenilor
Share