Demachierea, ritual pe care trebuie să ţi-l oferi zilnic

Demachierea

Consider că pentru reuşita unui machiaj, etapa esenţială este demachierea. Rezultatele lei vei vedea în timp, pe baza ingrijirii adecvate, a alimentaţiei corecte şi a aportului necesar de apă. Am argumente solide să te sfătuiesc ca orice produs destinat demachierii să îl achiziţionezi numai după ce iţi vei cunoaşte tipul de ten.

Recomand ca demachierea să fie realizată dimineaţa şi seara. De ce si dimineata? Pentru că în timpul nopţii pielea secretă sebum şi iţi doreşti să ai o piele curată şi un machiaj cât mai rezistent.

Voi enumera cele mai întâlnite  tipuri de ten şi câteva recomandări de ingrijire zilnica:

   Ten normal – Este tipul de ten ideal, îl au copiii mici înainte de pubertate. Demachierea se face cu o cremă sau lapte demachiant, apoi se aplică loţiunea   tonică.

   Ten gras - Specific acestui tip de ten sunt porii dilataţi, se ridează greu, dar demachierea este foarte importantă mai ales pentru prevenirea comedoanelor. Demachierea se face cu apă demachiantă, urmează loţiunea astringentă şi apoi o cremă apoasă şi matifiantă.

   Ten uscat - De obicei este un ten sensibil. La variaţii de temperatură apar pete roşii. Demachierea se face cu cremă sau lapte demachiant, loţiune tonică (fără alcool), apoi o cremă specială tipului acesta de ten.

   Ten mixt - Personal, acest tip de ten l-am întâlnit cel mai des. Se foloseşte lapte demachiant, după care se tonifiază cu o loţiune pe bază de plante.

   Important, pentru menţinerea tenului cât mai tonic: foloseşte şerveţele demachiante cât mai rar, doar in vacanţe. Este periculoasă folosirea lor zilnică. Agresează tenul şi sensibilizează capilarele tenului.

Laura BUŢURCĂ - Makeup artist

Distribuie și prietenilor
Share